Voorlichting corona

Het ABC volgt de richtlijnen van het RIVM als het gaat om de coronamaatregelen. We verzoeken we je bij klachten thuis te blijven of de les online te vervolgen. Op deze pagina vind je handige informatie en tips rondom coronavoorlichting voor anderstaligen.

Webinar ABC & GGD

Over coronavaccinaties

Iedereen in Nederland heeft recht op goede en betrouwbare informatie; ook als je de Nederlandse taal niet (goed) beheerst. De vaccinatiegraad onder anderstaligen is laag. De GGD geeft informatie in andere talen, zodat iedereen een weloverwogen keuze kan maken over vaccineren. Op vrijdag 8 oktober organiseerde het ABC daarom in samenwerking met de GGD Amsterdam een webinar over coronavaccinaties.

Online of fysiek?

We laten de keuze over het online of fysiek lesgeven bij ieder leskoppel zelf. Wij vinden het belangrijk dat jullie je prettig voelen.

Kies je voor online lesgeven? Bekijk dan hier tips en lesmateriaal.

Voorgelezen

Pharos geeft informatie met voorleesmogelijkheden in twaalf verschillende talen over de regels van de overheid, klachten bij corona, testen en vaccinaties.

Begrijpelijke taal

Stichting Lezen en Schrijven biedt informatie over het coronavirus in eenvoudige taal en animaties. En tips over hoe je zelf eenvoudiger kunt communiceren.

Persconferenties

Global Talk helpt om de grote groep anderstaligen in Nederland te bereiken door de de corona-persconferenties te vertalen in acht veel voorkomende vreemde talen.

Animatie

Voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, kan alle informatie over het coronavirus best veel en complex zijn. Stichting Lezen en Schrijven maakte speciaal voor deze mensen een animatie in begrijpelijke taal. Zodat ook zij kunnen voorkomen dat het coronavirus zich verder verspreidt.