Maatje gezocht
Taalmaatjes in Amsterdam Noord gezocht.

3 september 2019

Gezocht: gappies, buddy’s en maatjes in Amsterdam Noord

In Amsterdam Noord leeft 1 op de 10 mensen in sociaal isolement. Dit zorgt voor eenzaamheid, schulden, verslaving, uitval op school en armoede. Daarom slaan wij deze maand samen met tal van andere maatschappelijke organisaties de handen ineen: we zoeken gappies, buddy’s en maatjes voor mensen die dit nodig hebben.

Er zijn structureel te weinig maatjesvrijwilligers in Amsterdam Noord. Terwijl maatjes voor veel mensen onmisbaar zijn, zoals voor eenzame ouderen, nieuwkomers, kinderen met ernstig overgewicht, alleenstaande moeders of mensen met een licht verstandelijke beperking. De vrijwilliger, het ‘maatje’, vormt voor hen de brug naar de samenleving. Ze komen weer onder de mensen of oefenen de Nederlandse taal. Dit is van groot belang: maatjes zijn een must voor een leefbare stad.

Alle beetjes helpen
Hoe mooi zou het zijn als Noorderlingen die het goed hebben een paar uurtjes vrij maken om zich in te zetten voor buurtgenoten die financieel of sociaal minder bedeeld zijn? Je hoeft niet alles voor iemand op te lossen. Het is vooral belangrijk dat je er voor iemand bent of net dat beetje extra ondersteuning biedt. Dat kan op veel verschillende manieren. Alle beetjes helpen. Wat iemand ook kiest: warmte, humor, aandacht, tijd, respect en begrip staan altijd centraal. Er is altijd iemand die jouw hulp goed kan gebruiken. Want alleen samen zijn we Noord.

Vind een maatjesproject dat bij jou past: www.vca.nu/maatje