Bezoek wethouder

Internationale Vrouwendag

Vandaag is het Internationale Vrouwendag! Al sinds 1911 staat deze dag wereldwijd in het teken van de solidariteit van de vrouw. De dag is opgericht door vrouwen die opkwamen voor hun rechten op het gebied van arbeid en stemrecht. Het thema van 2021 luidt: invloed met impact.

Ook dit jaar wordt er van alles georganiseerd in de stad. We hebben de leukste verzameld en voor je op een rijtje gezet. Dit kun je zien en doen vandaag:

  • NPO Radio 1. Om 12.00 uur kun je luisteren naar een lijsttrekkersdebat met als thema gendergelijkheid.
  • FNV Netwerk Vrouwen heeft een middag vol empowerment georganiseerd over vrouwen in de zorg, onderwijs, winkels en meer. Er zijn onder andere workshops te volgen en er is een debat met verschillende politieke partijen.
  • Reload Club is een ontmoetingsplek voor zelfzorg, voor, door en met vrouwen. Het platform viert Internationale Vrouwendag door een week lang alle lessen, lezingen en talks gratis toegankelijk te maken. Je vindt er lezingen over onder meer zelfzorg en yoga- en pilateslessen.
  • Internationale Vrouwendag Amsterdam Oost is de hele middag live via Facebook. Het programma: talkshow, filmpremiere, live muziek en een debat met oa Kitty Jong (FNV), Nevin Ozutuk (GL) en andere prominente gasten.
  • Amsterdam West organiseert samen met Productielab online events via de besloten Facebookgroep, met onder andere een schrijfworkshop, ontspanningsoefeningen, zumba, pilates en mindful moment.
  • ZID Theater heeft in samenwerking met Wij Zijn Plein ’40/’45 een interactief, digitaal ochtend- en middagprogramma samengesteld. Bestaande uit de killer-performance ‘Rebel’ door Naima Baraka en een aansluitende workshop gericht op female-empowerement.
  • Het Concertgebouw, TOPFEM en Lof organiseren voor het eerst gezamenlijk een speciale live talk met als thema ‘vrouwelijk leiderschap in de culturele sector’. 18.00-19.00
  • Instituo Cervantes en EUNIC NL organiseren een rondetafelgesprek rond het thema vrouwen en muziek. Diverse specialisten uit Europese landen gaan in gesprek over de rol van de vrouw in de wereld van de muziek, als inspirtatiebron, als muzikaal vertolker en als componist.