ABC begint een nieuwe vorm van online taalcoaching. Wekelijks of vaker hebben kletsmaatjes en nieuwkomers contact met elkaar via online tools, zoals Whatsapp of Skype. Samen oefenen ze de Nederlandse taal en delen ze wat hen bezighoudt. En dat is niet alleen goed voor hun taalontwikkeling maar gaat ook eenzaamheid tegen.

WIL JIJ ONLINE AAN DE SLAG?
Je ben minimaal 1 uur per week beschikbaar (maar meer mag!). In eerste instantie word je gekoppeld aan één nieuwkomer, maar bij interesse kan je aangeven om aan meer nieuwkomers gekoppeld te worden. Een match tussen vrijwilliger en nieuwkomer (waar gewenst matchen we op basis van locatie zodat jullie ‘na corona’ als regulier taalkoppel elkaar kunnen blijven ontmoeten)10 sessies die je zelf als kletsmaatjes kunt inplannen; richtlijn is dat één sessie ongeveer een uur duurt

WAT VOOR KENNIS OF VAARDIGHEDEN ZIJN NODIG?

  • Je spreekt goed Nederlands,
  • Je bent nieuwsgierig en staat open voor verschillende culturen
  • Je bent digitaal vaardig (de gesprekken vinden online plaats)
  • Je hebt interesse in taal – maar hoeft beslist geen docenten-achtergrond te hebben. Het gaat vooral om oefenen met spreken en luisteren!

WAT VOOR SCHOLING KRIJG JE AANGEBODEN?
Online Basistraining.

WAT KRIJG JE ER VOOR TERUG?
Bij het ABC is alle ruimte om jezelf te ontwikkelen. Nieuwe vrijwilligers volgen een basistraining. Verder krijg je persoonlijke begeleiding van de coördinator en kun je gebruik maken van ons online-materiaal.

WAT IS DE MEERWAARDE VAN DIT VRIJWILLIGERSWERK?
Het biedt de mogelijkheid om een vrouw met een andere culturele achtergrond te leren kennen en een band met haar op te bouwen. Je maakt van dichtbij mee hoe het is om in Nederland in te burgeren. Je doet ervaring op in het lesgeven en het omgaan met andere culturen. Het is ontzettend dankbaar werk en bovendien leuk om te doen!

WERKTIJDEN
De lesneemster die je begeleidt 1 x per week, op een tijdstip dat door jou en de lesneemster samen wordt afgesproken. De les duurt ongeveer 1 uur en daar komt nog wat voorbereidingstijd bij.

HOE KOM JE IN AANMERKING?
Meld je aan als vrijwilliger!